ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ…

2021-12-18

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ-ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ & ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ- ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΟΥ ΩΡΑ 10:30 π.μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού, όπως και ολόκληρης της χώρας, είναι απελπιστική. Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν φρακάρει παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκαν να μετατραπούν σε νοσοκομεία ουσιαστικά μίας νόσου. 

Στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας όσοι είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, άλλοι τόσοι είναι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε απαράδεκτες, επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. 

Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών σε συνθήκες τραγικής υποστελέχωσης κυριολεκτικά καταρρέει, αδυνατεί να καλύψει στοιχειωδώς ακόμα και αυτό το εφημεριακό πρόγραμμα.

Όπως είναι γνωστό, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει ήδη καταθέσει από τον Απρίλιο, αναφορά στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου για την εγκληματική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, της οποίας αναφοράς η τύχη αγνοείται από τον Απρίλιο.

Αφημένοι στη μοίρα τους χρόνιοι πάσχοντες από μη-covid-19 παθήσεις που υποχρεώνονται να δανειστούν, να πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να δώσουν λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, ωθούμενοι στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα υγείας.Δεκάδες, εκατοντάδες θάνατοι ασθενών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε ενισχυθεί πραγματικά το δημόσιο σύστημα υγείας και αν η χώρα μας διέθετε τον αναγκαίο αριθμό κλινών ΜΕΘ.

 Είναι έγκλημα ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας να απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας και να προγραμματίζει την λειτουργία του με βάση τις ανάγκες και τους στόχους της κερδοφορίας του.

Στα Κέντρα Υγείας ουρές ταλαιπωρίας και συνωστισμός στα εμβολιαστικά κέντρα, με τους υγειονομικούς να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα, χωρίς καμία στήριξη, χωρίς θέρμανση, χωρίς προσωπικό, αφού οι κενές οργανικές θέσεις παραμένουν κενές ακόμη και τώρα, μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας.

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 10ετίας. Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση και να επιβάλει μέτρα, εδώ και τώρα, για να σωθεί η ζωή και να προστατευθεί η υγεία του λαού της περιοχής. Με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και του προσωπικού που πρέπει να ενταχθούν σε έναν κρατικό σχεδιασμό. 

Με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αποκατάσταση της εργασιακής-μισθολογικής αξιοπρέπειας των νοσοκομειακών γιατρών. Με τη μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων και επιστροφή όσων είναι σε αναστολή.

 Με το άνοιγμα της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας και την ενίσχυση των κλινικών και των τμημάτων των δύο νοσοκομείων. Με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Κέντρα Υγείας και την παύση των αναγκαστικών μετακινήσεων των γιατρών.

Με βάση το Κοινό Ψήφισμα και τις αποφάσεις των συσκέψεων των κοινωνικών φορέων, σωματείων και συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε Έδεσσα και Γιαννιτσά και με παρακαταθήκη τις μεγάλες κινητοποιήσεις για την Υγεία, καλούμε το λαό της περιοχής σε Συλλαλητήριο στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 10:30 το πρωί.

Όλοι στο πόδι. Ξεσηκωμός τώρα!

18-12-2021/10:32