ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ‘’ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ’’-ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ…

2021-06-15

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ , ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 7.00μμ

Η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, τις πλειοψηφίας των κοινωνικών εταίρων και σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς όλα τα κόμματα έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει τον βασικό πυρήνα των διατάξεων του εργασιακού νομοσχεδίου «γιατί γυρίζει τον κόσμο της εργασίας στις αρχές του 19ου αιώνα»...

... και επιφέρει στη ζωή των εργαζομένων και στην κοινωνία επιθετικές αλλαγές, προχώρα ακάθεκτη στο στόχο της και μάλιστα εσπευσμένα ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη, ο νομοθετικός οδοστρωτήρας για τα δικαιώματά των εργαζομένων όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί στον ΣΕΒ και την ολιγαρχία που νέμεται τον πλούτο της χώρας.

Η Διοίκηση του εργατικού κέντρου Πέλλας, σε συνεδρίαση της σήμερα (14/6) αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, στην πλατεία ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο, στα Γιαννιτσά στις 7.00μμ ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού και αντεργατικού νομοσχέδιου της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας...

...  ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φέρνει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής σε πολλούς κλάδους, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, μειώνει τις αποζημιώσεις απόλυσης, πλήττει τη λειτουργία των Σωματείων.

Η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.

Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους.

Δίνουμε τη μάχη , ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια. Κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ΟΕΝΓΕ - ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιούνη, απαιτώντας να αποσυρθεί αμέσως το κατάπτυστο αντεργατικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και διεκδικεί:

  1. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ !
  2. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων συμβασιούχων και επικουρικών των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των συναδέλφων σε άλλες δομές υγείας για την κάλυψη χρόνιων ελλείψεων και μόνιμων αναγκών.
  3. Ενίσχυση και ανάπτυξη των Κλινικών των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με κλίνες και μόνιμο προσωπικό. Σύσταση νέου οργανισμού και ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία.
  4. Σύσταση νέου Οργανισμού στα Κέντρα Υγείας Έδεσσας και Γιαννιτσών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων τη περιοχής για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και υπηρεσίες.
  5. Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με μέσα, προσωπικό και κτιριακές δομές. Στελέχωσή των ασθενοφόρων με μόνιμα πληρώματα που θα διαθέτουν γιατρούς ειδικά εκπαιδευμένους στη διακομιδή.
  6. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) χωρίς αναδρομικό επασφάλιστρο.
  7. Να πάψει η μισθολογική απαξίωση των γιατρών του δημόσιου τομέα Υγείας. Αποκατάσταση των αποδοχών μας που περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, όπως ίσχυε πριν το 2011.
  8. Σύγχρονη ποιοτική και υψηλού επιπέδου Δημόσια, Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με βάση τις ανάγκες.
  9. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη Υγεία γιατί η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ) ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

15-6-2021/13:02