ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: ΨΗΦΙΑΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΜΕ 4 ΚΛΙΚ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ...

2022-04-06

Εφικτή και η ακύρωση - Πιερρακάκης: Σχεδιάζουμε επεκτάσεις

Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία της πλατφόρμας finddoctors.gov στην οποία ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό πιστοποιημένο στο «Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης».

Το μόνο που απαιτείται είναι η χρήση κωδικών Taxisnet καθώς και η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ.

  • Ο πολίτης θα επιλέξει γεωγραφική περιοχή και ακολούθως την προτίμησή του για ραντεβού σε δημόσια δομή ή ιδιώτη ιατρό.
  • Μέσα από προσυμπληρωμένα πεδία και δυναμικές λίστες επιλογών, με ελάχιστα κριτήρια αναζήτησης και μόνο με τέσσερα «κλικ», θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με γιατρό σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί.
  • Θα λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Ττο finddoctors.gov σχεδιάστηκε από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας και υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Πιερρακάκης: Σχεδιάζουμε επεκτάσεις

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι σύντομα θα γίνουν και επεκτάσεις στις υπάρχουσες πλατφόρμες.

«Αξιοποιώντας την εμπειρία των πολιτών και την εξοικείωσή τους με τη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό, παραδίδουμε σήμερα το νέο σύστημα για τα ραντεβού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η πλατφόρμα του εμβολιασμού αποτελεί για τους πολίτες ένα κεκτημένο, υπερβαίνει το εμβόλιο και αποτελεί για εμάς το όχημα για να βελτιώσουμε συνολικά τις υπηρεσίες υγείας. 

Σε συνεργασία με τον Θάνο Πλεύρη, σχεδιάζουμε επεκτάσεις στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται στην καθημερινότητά του τις μικρές αλλαγές που έρχονται από το κράτος, με τις οποίες κερδίζει χρόνο, κερδίζει ζωή».

Πλεύρης: Αναβαθμίζονται ψηφιακά οι υπηρεσίες Υγείας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «με το νέο σύστημα που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι πολίτες θα κλείνουν εύκολα το ραντεβού τους με τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 

Στόχος μας είναι να παρέχεται η καλύτερη δυνατή υπηρεσία στον ασθενή και στον πολίτη. Σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη υλοποιούμε την ψηφιακή αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών της Υγείας».

Αναφερόμενος στη νέα πλατφόρμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος επεσήμανε ότι «η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από την ψηφιακή οργάνωση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα μας φανεί πολύτιμη σε πολλές πρωτοβουλίες μας με το υπουργείο Υγείας.

 Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρουσιάζουμε σήμερα. Ο πολίτης βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας, ώστε κάθε δράση, κάθε πλατφόρμα και κάθε εφαρμογή που ανακοινώνουμε να κάνει την αλληλεπίδρασή του με το κράτος ευκολότερη, απλούστερη και ταχύτερη».

Πηγή: newsbeast.gr

06-4-2022/10:22