ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ...

2022-07-18

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας Στάμκος Γρηγόρης αναφορικά με τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μελέτη αντικατάστασης των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με νέους λαμπτήρες τύπου led, τη δική του ανταπάντηση έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Καστερίδης Στάθης.

Ο σχολιασμός του Δήμου Πέλλας 

''Ούτε καν στο Δημοτικό! Όχι στο δημοτικό συμβούλιο ούτε καν στο δημοτικό σχολείο δεν συγχωρούνται οι ανόητες δικαιολογίες που ακούσαμε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Και δεν μείναμε μόνο στις αίολες δικαιολογίες... ακούσαμε και το κορυφαίο. « Τελειώνετε το δημοτικό συμβούλιο γιατί θέλουμε να πάμε στις εκδηλώσεις, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Λεπτοκαρυά κ.α.» φώναζε ο κ. Καστερίδης!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να μπορούν να παρακολουθήσουν και οι συμπολίτες μας που έχουν καλύτερη δουλειά να κάνουν από το να βλέπουν κακή αντιπολίτευση live!

Το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε η μελέτη αντικατάστασης των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με νέους λαμπτήρες τύπου led.

Είναι πια γνωστή σε κάθε νοικοκυριό η τεράστια διαφορά στην κατανάλωση και στη συντήρηση. Για το Δήμο μας μιλούν οι αριθμοί: 680.479,05 ευρώ ετήσια μείωση δαπάνης!

Τώρα, που με νόμο μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τώρα που το χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ λόγω της ενεργειακής κρίσης που θα χειροτερέψει την επόμενη περίοδο, το φέραμε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με την βεβαιότητα σχεδόν ότι θα έχουμε ομόφωνη απόφαση.

Γελαστήκαμε! Δεν υπολογίσαμε ότι κάποιοι ονειρεύονται ότι θα γίνουν δήμαρχοι του χρόνου και ότι η έγκαιρη παρουσία τους στους χορούς και στις κομματικές συγκεντρώσεις ήταν σημαντικότερη από τη συζήτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Τι προτείναμε;

 • Την αντικατάσταση 11.500 λαμπτήρων, με νέους τύπου Led.
 • Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού.
 • Την εξοικονόμηση πόρων.
 • Τη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης.
 • Την αύξηση της ποιότητας του φωτισμού.
 • Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του δήμου, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
 • Την εξοικονόμηση πόρων για το δήμο και τους δημότες μας, μέσω εξασφαλισμένης αποπληρωμής ενός δανείου με επιτόκιο μόλις 3,8%. Μόλις 3,8% γιατί τα δάνεια που κληρονομήσαμε από τους Καποδιστριακούς δήμους και συνεχίζουμε να αποπληρώνουμε έχουν επιτόκιο 5,9% !

Τι μας είπαν;

Μας είπαν ότι δεν ψηφίζουν την πρότασή μας γιατί...πρέπει ο δήμος να βρει άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Μας είπαν ότι εγκρίνουνε τη μελέτη αλλά δεν θέλουνε να την υλοποιήσουμε.
Μας είπαν ότι δεν ψηφίζουν γιατί βιάζονται να προλάβουν να πάνε πρώτοι στις εκδηλώσεις.
Μας είπαν να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από το μαξιλάρι...2 θητείες επικεφαλής στην μείζονα αντιπολίτευση, δύο προγραμματικές περίοδοι έτρεξαν με προσκλήσεις και ακόμη να μάθει ο κ. Καστερίδης ότι τα έργα αντικατάστασης οδοφωτισμού δεν επιχορηγούνται, ούτε καν τώρα που η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Δείξτε επιτέλους κ. Καστερίδη ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για το Δήμο Πέλλας και κάνετε αυτό που συμφέρει τον τόπο μας.

Δείξτε επιτέλους ότι δεν σας ενδιαφέρει μόνο να καθυστερείτε και να μπλοκάρετε κάθε τι.

Το έργο δεν είναι του Στάμκου, είναι του Δήμου, το ίδιο και τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε.

Αλλάξτε επιτέλους μυαλά και αντιληφθείτε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αντιπολιτευτική αρένα, να έρχεστε μια φορά το μήνα για να υψώνετε τη φωνή σας.

Δεν είστε μόνο επικεφαλής παράταξης, είστε και δημοτικός σύμβουλος και έχετε υποχρέωση να δείχνετε ουσιαστικά και έμπρακτα ότι ενδιαφέρεστε για το καλό των συνδημοτών μας. Με πράξεις ευθύνης!

Πιστεύουμε ότι θα το καταλάβει η πλειοψηφία ανεξάρτητα από τις παρατάξεις.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ελπίζουμε ότι κάποιοι θα καταλάβουν πως η ανάπτυξη του δήμου πρέπει να είναι κοινός στόχος''.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πέλλας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ ΣΤΑΘΗ

ΠΕΛΛΑ - ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ...

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε που να απαντήσουμε Δήμαρχε Πέλλας.

Σε ένα κείμενο που δεν είχατε την τόλμη να βάλετε την υπογραφή σας;

Σε ένα «σκέφτομαι και γράφω» δημοτικού, που προσβάλει θεσμικά όργανα, όπως το γραφείο τύπου ενός Δήμου λες και είναι του δημάρχου.

Μετά από 12 χρόνια δημοτικής εξουσίας κ. Στάμκο στον δήμο Πέλλας, αναζητάτε ευθύνες στην αντιπολίτευση για την κατάντια του μεγαλύτερου δήμου του νομού. Κατηγορείτε για την μη ψήφιση ενός «μεγάλου ενεργειακού έργου», όπως το παρουσιάζετε, όταν σε προηγούμενο συμβούλιο ζητήσαμε την παραίτηση του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, εφόσον κανένα έργο από όσα στηρίξαμε και ψηφίσαμε τόσο καιρό, δεν προχώρησε λόγω σοβαρών λαθών και παραλήψεων για τα οποία έχετε και προσωπική ευθύνη.

Ελπίζουμε βέβαια αυτή τη φορά η μελέτη «για να αλλάξετε τα φώτα στον δήμο» να είναι σωστή!!!

Ο σχολιασμός λοιπόν σκέψεων και απόψεων σας για το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, θα πάρει τις απαντήσεις του. Είναι πραγματικά ντροπή να αφήνετε υπονοούμενα πολιτικής στάσης για τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Προφανώς είστε δήμαρχος όλων των πολιτών ή μήπως όχι; Τους χωρίζετε σε δικούς σας και άλλους; Σε δεξιούς και αριστερούς; Σας επιστρέφουμε τη φράση λοιπόν ότι δεν είστε μόνο επικεφαλής παράταξης, αλλά είστε και δήμαρχος για λίγους μήνες ακόμη και σίγουρα έχετε υποχρέωση να δείχνετε ουσιαστικά και έμπρακτα ότι ενδιαφέρεστε για το καλό όλων των συνδημοτών μας. Με πράξεις ευθύνης!

Σας προτείνουμε:

 • Μη στοχεύετε σε κομματικές ταυτότητες που δεν ξέρετε αν γράφουν Άνοιξη ή

Νέα Δημοκρατία και τις οποίες ξεχρεώσατε με κρατικές θέσεις

 • Μη σπέρνετε ψευδείς ειδήσεις για τον συνδυασμό μας ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που είναι ανεξάρτητος και υπερκομματικός γιατί αυτός είναι ο στόχος της αυτοδιοίκησης
 • Μη μιλάτε για ανάπτυξη, σε έναν δήμο που «έπεσε» χαλίκι και πίσσα στις τρύπες των δρόμων, εδώ και 12 χρόνια για πρώτη φορά, από τον ιδιώτη που ανέλαβε το έργο του φυσικού αερίου
 • Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για την ενεργειακή κρίση, γιατί αν είχατε στόχο σοβαρής ανάπτυξης αυτού του τόπου θα είχατε πραγματοποιήσει μελέτες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε όλα τα δημοτικά κτίρια σε όλη την έκταση του δήμου, για να δείτε πόσα κέρδη θα είχε ο τόπος. Πόσα θα κέρδιζε ο δήμος για παράδειγμα από τα χιλιάδες ευρώ που πληρώνει στο ρεύμα για την υδροδότηση
 • Μην αισθάνεστε αμηχανία για την εκδήλωση του Σύριζα, γιατί οι δημότες μας που βρέθηκαν εκεί και κάποιοι είναι και ψηφοφόροι σας, «θαύμασαν» για αρκετή ώρα το κτίριο του Πολύκεντρου που εξακολουθεί να χάσκει υπό κατάρρευση
 • Όσο για την εκδήλωση της Λεπτοκαρυάς, βρεθήκαμε εκεί, όπως κι εσείς άλλωστε κ. Στάμκο, γιορτάζοντας με τους δημότες μας τα ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2022

Μελετώντας όλα τα παραπάνω, ανακαλύπτουμε ακόμη μια φορά, πως είναι πραγματικά λυπηρό ένα σύγχρονος δήμος, όπως ο δήμος Πέλλας, παρά τα 12 χρόνια διοίκησή του από την παράταξή σας, να παραμένει στάσιμος στην πρώτη δημοτικού.........

Οι κάτοικοι της Πέλλας θα ήθελαν να μάθουν επιτέλους σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα μεγάλα έργα του δήμου.

 • Η ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου
 • Το Μουσικό Σχολείο
 • Το έργο στην Αγία Παρασκευή
 • Η επανένταξη της διαπλάτυνσης στην πλατεία Γκόνου Γιώτα

Και τελικά ποιο σημαντικό έργο θα έχετε αφήσει ως απερχόμενη δημοτική αρχή στα παιδιά του δήμου, που δεν έχουν επί της θητείας σας, ούτε μια παιδική χαρά για να παίξουν με ασφάλεια.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 

Η απάντηση στην ανταπάντηση!! 

Δείτε την ανταπάντηση του Δημάρχου Πέλλας Στάμκου Γρηγόρη στην απάντηση του Καστερίδη Στάθη:

"Χαίρομαι που ο κύριος Καστερίδης βρήκε ευφυή τον παραλληλισμό μας με το Δημοτικό (για το επίπεδο της αντιπολίτευσης) και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει κι εκείνος.

Για το περιεχόμενο της απάντησής του και την προφανή μανία εναντίον του δημάρχου, ας κρίνουν οι δημότες. Όσοι από εμάς το διάβασαν πάντως δεν βρήκαν τίποτα για το θέμα της ουσίας. Μόνο χολή!

Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος"

18/7/2022