ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ!!-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

2022-01-27

Παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, έως τις 6 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για όσους πολίτες δεν πρόλαβαν να κάνουν την ενισχυτική δόση. Η παράταση δίνεται εξαιτίας της κακοκαιρίας που εμπόδισε πολλούς πολίτες να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε αναταράξεις στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» κι αυτό καθώς από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη ακυρώθηκαν στο λεκανοπέδιο Αττικής περισσότερα από 60.000 ραντεβού, τα οποία μετατίθεται για τις επόμενες μέρες.

Έτσι, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού όσων δεν έχουν πραγματοποιήσει την τρίτη δόση την 1η Φεβρουαρίου, αλλά να παραταθεί κατά σχεδόν μία εβδομάδα, ώστε οι πολίτες να προλάβουν να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου όσοι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους Moderna, Pfizer ή AstraZeneca, ή τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, θα έπρεπε να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Σε διαφορετική περίπτωση το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει και χάνονται τα προνόμια πρόσβασης σε όλους τους χώρους που ισχύουν για τους εμβολιασμένους.

27-01-2022/12:43