ΝΑΤΑ ΜΑΣ!! ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ!!

2021-11-05

Πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο μετά την τρίτη δόση!! 

Πλεύρης: Εξετάζεται να είναι υποχρεωτική για το green pass

Η συζήτηση για να είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου ώστε κάποιος να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ξεκινήσει. Το παραδέχτηκε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Παρασκευής (05.11.2021) στον ΑΝΤ1.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, από τις αρχές του 2022 το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει «ημερομηνία λήξης».

Κι αυτό καθώς όπως δείχνουν πλέον όλα τα στοιχεία και οι επιστημονικές έρευνες, n τρίτη δόση του εμβολιασμού δεν είναι απλώς αναμνηστική, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Με το πέρας του εξαμήνου η ανοσία φθίνει και η τρίτη δόση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση του τείχους ανοσίας σε βάθος χρόνου, καθώς διαφορετικά από τις αρχές του χρόνου και μετά, εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμένων σταδιακά θα αρχίσει να μειώνεται.

Η πρόταση να πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη και αντιμετωπίζεται θετικά από την κυβέρνηση, όπως είπε και στην πρόσφατη συνέντευξή του στο MEGA ο πρωθυπουργός.

Την απόφαση για το αν η τρίτη δόση θα απαιτείται ώστε να εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να την πάρει μονομερώς η Ελλάδα. Θα πρέπει να περιμένει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή συζήτηση, καθώς διαφορετικά το ερχόμενο καλοκαίρι το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αδρανήσει.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το συγκεκριμένο μέτρο είχε συζητηθεί σε πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως το θέμα θα τεθεί αναλυτικά στη σύνοδο των υπουργών Υγείας, που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτό συμβαίνει γιατί όποια απόφαση και να παρθεί θα πρέπει να αφορά όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να μην υπάρξει το εξής παράδοξο:

  • ένας Έλληνας που έχει κάνει μόνο τις δύο δόσεις να μην έχει πιστοποιητικό και
  • ένας Γερμανός να έχει, εάν οι αποφάσεις των δύο χωρών είναι διαφορετικές.

Το κλίμα, πάντως, που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη άτυπη συζήτηση των υπουργών Υγείας ήταν θετικό για μια τέτοια απόφαση που φαίνεται πιθανό να ληφθεί στο μέλλον, καθώς ήδη οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεκινήσει τη χορήγηση της τρίτης δόσης για τους πολίτες.

Άλλο ένα «αγκάθι» για το αν θα είναι απαραίτητη τη τρίτη δόση για να εκδοθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι και το ότι δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων για το πότε ακριβώς αρχίζει και φθίνει η ανοσία.

05-11-2021/11:43