ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-04-21

Ρεπορτάζ By Sakis

Συνεδρίασε χθες Τρίτη 20/4/2021 απογευματινές ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα -23- θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Όπως ήταν φυσικό στα προ ημερησίας διάταξης θέματα κυριάρχησε ο πρόσφατος παγετός και η χαλαζόπτωση με τις καταστροφές που προκάλεσαν στις αγροτικές παραγωγές.

Για το θέμα αυτό, αναλήφθηκαν δύο πρωτοβουλίες από τον Δήμαρχο Πέλλας Στάμκου Γρηγόρη, η πρώτη με την αποστολή σχετικής επιστολής στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ζητώντας να κηρυχθεί η Π.Ε Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η δεύτερη με την πραγματοποίηση συζήτησης με τους Βουλευτές, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με φορείς κλπ εκπροσώπους αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων την Παρασκευή 23/4/2021 και ώρα 20.00 με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα τον παγετό, την χαλαζόπτωση και τις επιπτώσεις στον αγροτικό εισόδημα των κατοίκων, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατά τα άλλα, στα προ ημερησίας διάταξης θέματα συζητήθηκε το θέμα πραγματοποίησης της εμποροπανήγυρης των Γιαννιτσών, η κοπή επικίνδυνου πλατάνου στο κέντρο της πόλης και η ενίσχυση με το ποσό των 1.500,00 ευρώ στις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης για έξοδα μετακίνησης κλπ.

Επίσης το θέμα της κατασκευής του περιβόητου πλέον δρόμου Χαλκηδόνας-Έδεσσας, τέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Καστεριδη Στάθη, ο οποίος ζήτησε να εκδοθεί σχετικό με το θέμα ψήφισμα, αναφορικά με την αναγκαιότητα κατασκευής της οδού για την ευρύτερη περιοχή της Πέλλας αλλά και όμορων Νομών.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο...

21-4-2021/09:23