ΕΠΙΣΤΟΛΗ ‘’ΦΩΤΙΑ’’ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ...

2021-11-25

Επιστολή - κόλαφος κατά του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

«Στην οργουελική δυστοπία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ομνύει στο όνομα του Αδόλφου Χίτλερ». Με έκδηλη οργή αντέδρασε ο διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Εδέσσης, Σωτήρης Βασιλείου, στην πρόταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου οι ανεμβολίαστοι πολίτες να καταβάλλουν τα νοσήλια για την θεραπεία τους από τον Covid-19.

Είναι προφανές πως μια τέτοια πρόταση δεν αντανακλά ούτε το πνεύμα του ελληνικού Συντάγματος ούτε το γράμμα του νόμου και προσκρούει στην πάγια λογική που διέπει τα συστήματα δημόσιας υγείας των δημοκρατικών χωρών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. 

Ως εκ τούτου, η πρόταση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απηχεί την δική του προσωπική θέση αλλά και τις δικές του πολιτικές επιλογές, οι οποίες δυστυχώς για τον ίδιο παραπέμπουν σε θεωρίες που δεν τιμούν ούτε τον κόσμο της ιατρικής ούτε τη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης.

Δείτε τι γράφει στην επιστολή του ο γιατρός Σωτήρης Βασιλείου:

«Η πρόσφατα εκπεφρασμένη άποψη του προέδρου του ΠΙΣ ,περί καταβολής των νοσηλίων από τους νοσούντες με SARS-CoV2 μη εμβολιασμένους, τον καθιστά αυτόματα υπέρμαχο ενός αισχρού υγειονομικού ρατσισμού που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς και πρακτικές προγενέστερων σκοτεινών εποχών .

»Ο νεόκοπος αυτός θιασώτης της θεωρίας του κοινωνικού δαρβινισμού, γνωρίζει πολύ καλά την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στους καιρούς της πανδημίας. Γι' αυτό, θεωρείται ότι εκουσίως προτείνει τον υγειονομικό αποκλεισμό μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας θεωρώντας τους ,λόγω άρνησης τους να εμβολιαστούν, σύγχρονους παρίες, που ακόμη και η φυσική τους εξόντωση θα τον άφηνε παγερά αδιάφορο!

»Ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, περιμένουμε ο πεφωτισμένος αυτός επιστήμων να προτείνει επέκταση της εφαρμογής της ρηξικέλευθης αυτής θεωρίας του και σε άλλες ομάδες ασθενών .Άνθρωποι, λοιπόν, οι οποίοι δεν ακολουθούν μέτρα πρόληψης για συγκεκριμένες ασθένειες (π.χ καπνιστές ή υπέρβαροι), κατά τον συνάδελφο, θα πρέπει να αποκλείονται από νοσηλείες σε στεφανιαίες μονάδες, σε περίπτωση εμφράγματος, ή από πρωτόκολλα χημειοθεραπείας σε περιστατικά κακοήθους εξαλλαγής !

»Αγαπητέ κύριε συνάδελφε ,αξιότιμε πρόεδρε του ΠΙΣ,

η ευγονική είναι μια θεωρία παραπλήσια του κοινωνικού δαρβινισμού. Θα μπορούσατε λοιπόν να προτείνετε την εφαρμογή της στις μέρες μας, ώστε τα μιάσματα του σήμερα, οι ανεμβολίαστοι, να σταματήσουν να αναπαράγονται και επιτέλους, η επικράτηση της «Αρίας φυλής» των εμβολιασμένων να γίνει πραγματικότητα.

»Ήταν περίπου αναμενόμενο πως μια κοινωνία που αγνοούσε βασικές αρχές της ιατρικής επιστήμης θα καθηλωνόταν από το σοκ της πανδημίας και θα υποτασσόταν άνευ όρων στα κελεύσματα της εξουσίας και των εξαγορασμένων απ' αυτήν ΜΜΕ.

»Δεν περιμέναμε όμως ποτέ, εξειδικευμένοι συνάδελφοι με μακροχρόνια πορεία στο ιατρικό λειτούργημα και περγαμηνές, να απολέσουν την κριτική τους σκέψη ή ακόμη χειρότερα, να συνειδητοποιούν τις καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης και των αργυρώνητων υποτακτικών «επιστημόνων» της, χωρίς όμως να τολμούν να εκφράσουν οποιοδήποτε ερωτηματικό που να αφορά στη διαχείριση της πανδημίας από τους ιθύνοντες .

»Θυμίζουμε, ότι ουκ ολίγες φορές οι αποφάσεις των διαχειριστών της πανδημίας ήταν αρκούντως βλακώδεις ,τόσο, που προσέβαλαν όχι μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά και την κοινή λογική !

»Μπορεί οι συνάδελφοι που υποτάχθηκαν στο ναζιστικό καθεστώς Μητσοτάκη να έχουν δίκαιο, ότι δηλαδή μια ελεγχόμενη φυλακή που εξασφαλίζει τους βασικούς πόρους διαβίωσης, έστω και με εξαντλητικά ωράρια εργασίας σε συνθήκες μεσαίωνα, να είναι προτιμότερη από μια προβληματική ελευθερία γεμάτη κατατρεγμό και χλευασμούς!

Ίσως να είναι έτσι ...ίσως και όχι!

Μετά τιμής

Βασιλείου Σωτήρης

Διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (σε αναστολή)

Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας

Πηγή: https://www.zougla.gr/

25-11-2021/17:01