ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ-ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ…

2021-03-19

Αλλαγές στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα ανακοινώθηκαν έπειτα από τις εισηγήσεις από την πολύωρη συνεδρίαση των ειδικών. Το νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος και τα εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε το σχέδιο της κυβέρνησης

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε

-η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έναρξη μέτρων από αύριο.

-η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των αυστηρών πρωτοκόλλων, από τη Δευτέρα το πρωί

-η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

-η λειτουργία των δημοσίων πάρκων, με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

Άρα επισκέψεις σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής, αλλά μόνο με τα πόδια και ή ποδήλατο. Ό,τι ισχύει δηλαδή σήμερα για τον κωδικό 6.

-η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας μητρόπολης σε ιερείς και ψάλτες για τους ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές: Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Έναρξη ισχύος από την Κυριακή, 21 Μαρτίου

-να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας με τα πόδια ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα σε περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, είτε το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

19-3-2021/20:05