ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ SELF-TEST!!- ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΒΓΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-03-23

Τη διαδικασία με την οποία θα γίνεται το self test για τον κορονοϊό εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο MEGA.

 Όπως είπε ο υφυπουργός, «θα υπάρχει μια, εφαρμογή, μια πλατφόρμα την οποία θα χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για να μπορέσουν να προμηθεύσουν τον πολίτη που θα εισέρχεται στο φαρμακείο δωρεάν το τεστ.

 Aπό εκείνη όμως την πλατφόρμα θα μπορούμε να ελέγχουμε και την περιοδικότητα της προμήθειας γιατί θα δίδονται 4 δωρεάν τεστ τον μήνα στους πολίτες". Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι είναι υπό διαμόρφωση ο τρόπος σχετικά με το τι θα κάνει ένας πολίτης μόλις βγαίνει θετικός στο self test που θα πραγματοποιεί.

«Θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα στον πολίτη να δηλώνει ότι είναι θετικός, γιατί αυτό θα είναι το προαπαιτούμενο, για να μπορέσει να κάνει rapid test σε δημόσια δομή υγείας από επαγγελματία υγείας, ώστε να είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα. Θα μπαίνουμε στην πλατφόρμα θα δηλώνουμε ότι είμαστε θετικοί, η πλατφόρμα θα μας δίνει το οκ, για να μπορούμε να πάμε για τον επανέλεγχο» δήλωσε.

«Με τον επανέλεγχο στη δημόσια δομή υγείας αυτός που έχει βγει θετικός θα έχει δυνατότητα άδειας από τη δουλειά του και όσων προβλέπεται» πρόσθεσε. Όπως υποστήριξε ο υπουργός, η εν λόγω διαδικασία βοηθά στον εντοπισμό των ασυπτωματικών κρουσμάτων. «Είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά που δίνουμε τη δυνατότητα αυτή δωρεάν». 

Εν τούτοις, παραδέχθηκε ότι κάποιος μπορεί να βγει θετικός στον ιό και να μην το δηλώσει, κάτι που ευχήθηκε να μη συμβεί. «Υπάρχει η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός και να μην το δηλώσει. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει κανείς που να λειτουργήσει έτσι και ότι όποιος βγει θετικός θα ακολουθήσει τα πρωτόκολλα».

Δείτε το βίντεο του MEGA:

23-3-2021/12:02