ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΥΡΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΝΤΟΥΖ!!-ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ…

2022-08-24

Γιατρός προειδοποιεί: «Δεν πρέπει να ουρείτε όταν κάνετε ντουζ» - Το πρόβλημα που μπορεί να σας δημιουργήσει...

Μπορεί για πολλούς να έχει γίνει συνήθεια να ουρούν κατά τη διάρκεια του ντουζ, όμως γιατρός προειδοποιεί πως αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η γιατρός Alicia Jeffrey-Thomas εξήγησε στο TikTok με ένα βίντεο γιατί η ούρηση κάτω από το ντουζ μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας να θεωρεί ότι θα πρέπει να ουρήσετε κάθε φορά που βρίσκεστε σε τρεχούμενο νερό ότι θα πρέπει να ουρείτε κάθε φορά που θα βρίσκεται δίπλα

Όπως εξηγεί η γιατρός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρές... διαρροές όταν δεν τις περιμένεις και μπορεί να συμβεί όταν βρίσκεστε στο ψυγείο που βγάζει νερό στη δουλειά σας ή ακόμη και όταν περνάει δίπλα από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων.

Η Δρ. Jeffrey-Thomas αναφέρθηκε στο πείραμα με τον «σκύλο του Πάβλοφ»: «Χτυπά το κουδούνι κάθε φορά που βγάζει φαγητό για το σκυλί, έτσι τελικά ο σκύλος αρχίζει να συνδέει το κουδούνι και αρχίζει να λοξοδρομεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει φαγητό εκεί».

Έτσι, λοιπόν, η γιατρός λέει: «Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και κάθεστε στην τουαλέτα για να κάνετε την ανάγκη σας ενώ τρέχει το νερό, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης να ουρήσετε».

Μάλιστα η Δρ. Jeffery-Thomas, η οποία εργάζεται στην Greater Boston Urology, έβγαλε μια κύστη σε ένα κομμάτι χαρτί για να εξηγήσει.

Είχε τρεις γραμμές για να δείξει «τρία επίπεδα αίσθησης πλήρωσης».

Όταν η κύστη έχει λίγα ούρα μέσα, στο χαμηλότερο επίπεδο, «σας λέει ότι υπάρχουν μερικά ούρα στην κύστη».

Το δεύτερο, μεσαίο επίπεδο, σας λέει να «κάνετε ένα σχέδιο για να πάτε στην τουαλέτα».

Και το τρίτο επίπεδο, το «κουμπί πανικού», αντιπροσωπεύει το πότε η κύστη σας είναι γεμάτη και λέει στον εγκέφαλό σας να χρησιμοποιήσει επειγόντως την τουαλέτα.

Πηγή: newsbeast.gr/

24/8/2022