ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ: ''ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ'' !!

2023-04-19

ΣΧΟΛΙΟ 1

By Sakis

Για μία ακόμη φορά δυστυχώς η χώρα μας... κρεμάστηκε στα εγχώρια και Ευρωπαϊκά ''μανταλάκια'', με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη. Το ίδιο δυστυχώς συνέβη και πριν λίγους μήνες με αφορμή την υπόθεση της Καϊλη, αλλά και της Σπυράκη Μαρίας.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για δύο νεαρά άτομα, τα οποία ειδικά ο δεύτερος λόγω αναγνωρισιμότητας από τα τηλεοπτικά σήριαλ, κατάφερε και συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής, λαμβάνοντας μάλιστα 163 χιλιάδες ψήφους, αλλά και τον παχυλό μισθό και όλα τα άλλα προνόμια που του παρέχει η θέση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Καϊλη Εύα, η οποία και αυτή έλαβε 146 χιλιάδες ψήφους αλλά και όλα τα παραπάνω προνόμια που έχουν οι Ευρωβουλευτές.

Και όλα αυτά με μοναδικό προσόν την αναγνωρισιμότητα αλλά και το κάλλος που τους δώρισε η φύση.

Από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον η δράση τους στις Βρυξέλες, ειδικά του Γεωργούλη, ήταν από ασήμαντη έως μηδαμινή και η δραστηριότητά του εξαντλείτο σε άλλα όπως φαίνεται θέματα και δραστηριότητες.

Δυστυχώς όπως φαίνεται και από άλλες περιπτώσεις, το κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων στις προτιμήσεις των προσώπων, είτε για την Ευρωβουλή, είτε για το Εθνικό Κοινοβούλιο, δεν είναι η ικανότητα του υποψηφίου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η ομορφιά και η αναγνωρισιμότητα.

Γι΄α υτό άλλωστε και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων κατακλύζονται πολλάκις από ηθοποιούς, μανεκέν, δημοσιογράφους κλπ, οι οποίοι ως εκ θαύματος οι περισσότεροι εκλέγονται!!

Τα ίδια λίγο-πολύ ισχύουν και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συν το γεγονός ότι κριτήριο επιλογής είναι επίσης το σόι ,αλλά και δυστυχώς τα φυλετικά!! 

Όπως πολύ ορθά και εύστοχα επεσήμανε κάποιος ''Το εκλογικό Σώμα δεν ψηφίζει τον Άριστο αλλά τον Αρεστό''!!

Ελπίζουμε αυτό να γίνει μάθημα στους ψηφοφόρους, αν και πολύ αμφιβάλλουμε!!

19/4/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-04-19 21:13

Μήνυμα: ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΡΘΡΟ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ