ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ: ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ... ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ !!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ!!-ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ!!

2023-03-27

ΣΧΟΛΙΟ 1

By Sakis

''Φωτιά'' έχει πάρει η Κεντρική Ευρώπη και ειδικότερα τέσσερις από τις πιο ''πλούσιες'' χώρες της και συγκεκριμένα η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Στους δρόμους λοιπόν βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα στις τέσσερις παραπάνω αναπτυγμένες οικονομικά χώρες, διεκδικώντας θεσμικά αιτήματα.

Την αρχή έκανε η Μεγάλη Βρετανία, όταν πριν λίγες ημέρες νοσηλευτές, οδηγοί λεωφορείων, σιδηροδρομικοί, εκπαιδευτικοί κλπ εργαζόμενοι παρέλυσαν τη χώρα και ζητούν γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές τους, καθώς το κόστος της ζωής έφθασε στα ύψη.

Ομοίως, τις τελευταίες ημέρες όλοι παρακολουθούμε τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία του Μακρόν, όπου ο Πρόεδρος ξεκίνησε την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό που αυξάνει το όριο ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη.

Η ίδια κατάσταση και στην πάλαι ποτέ Γερμανία, όπου οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα στις δημόσιες συγκοινωνίες (λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, μετρό και τα λεωφορεία) έχουν παραλύσει τη χώρα.

Επίσης, ακόμη μία γειτονική μας χώρα η Ιταλία, μπήκε στο χορό των κινητοποιήσεων με αφορμή τις τιμές στα υγρά καύσιμα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την πρωθυπουργό Τζιόρτζια Μελόνι

Τέλος και σε μία ακόμη ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ χώρα το Ισραήλ, όπου χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, ο οποίος είχε προτρέψει την κυβέρνηση να σταματήσει ένα ιδιαίτερα αμφισβητούμενο σχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος, το οποίο έχει προκαλέσει εδώ και αρκετές ημέρες ένα κύμα διαδηλώσεων που συγκλονίζει την χώρα.

Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, το Ισραήλ και οι κάτοικοί του, είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση, καθόσον , αν όχι όλοι, οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας, όχι μόνο οπλοφορούν, αλλά έχουν υπηρετήσει για πολλά χρόνια και σε εμπόλεμες ζώνες στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και σε επιχειρήσεις μέσα σε πόλεις, και μάλιστα σε επιχειρήσεις σώμα με σώμα, έχοντας πολεμική εμπειρία που δεν διαθέτουν ούτε οι καλύτεροι επαγγελματίες στρατιώτες άλλων χωρών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις διαμαρτυρίες.

Στον αντίποδα και συγκεκριμένα στη χώρα μας, την ΕΛΛΑΔΑ, δυστυχώς παρά τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι (Κατασχέσεις σπιτιών, φτώχεια, εξαθλιωμένοι μισθοί, συντάξεις και μεροκάματα, Υγεία, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη κλπ) δεν κουνιέται φύλλο!!

Τρία τινά μπορεί να σημαίνει αυτό!!

1.-Ή ότι οι Νέο-Έλληνες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα!!

2.-Ή ότι περνάνε καλά και είναι οπαδοί και θιασώτες της Αρχαίας Ελληνικής φράσης ''γαία πυρί μιχθήτω''!!

3.-Ή ότι οι τραπεζικές καταθέσεις και λογαριασμοί είναι παραφουσκωμένοι και τα μπαούλα και τα συρτάρια στα σπίτια είναι γεμάτα Ευρώ από τις πάλαι ποτέ καλές εποχές και δεν ανησυχούν, αφού έχουν… λίπος, κατά πως λένε στην αργκό!! (Ας είναι καλά επίσης και οι επιδοτήσεις, τα επιδόματα κλπ παροχές που θεσπίσθηκαν και δημιούργησαν μία νέα τάξη Ελλήνων καλοπερασάκηδων).

Μάλιστα όπως θα ενθυμούνται οι παλαιότεροι, ο Νέο-Έλληνας ξεσηκώθηκε και βγήκε στο δρόμο πριν λίγα χρόνια, όταν ξέσπασε η κόντρα μεταξύ των τότε Υπουργών, Γιαννόπουλου και Παπαθεμελή για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ άποψη του γράφοντα είναι ότι η επόμενη... κάθοδος των μυρίων θα γίνει όταν σταματήσει να λειτουργεί ή τεθούν περιορισμοί στο INTERNET και χάσει το φρέντο του, την καλοπέρασή, την ησυχία και τον… καναπέ του!!

Ωψόμεθα…

27/3/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-03-27 21:46

Μήνυμα: Σωστά τα λες