ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ‘’ΦΑΝΤΑΣΜΑ’’ ΠΟΥ… ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-02-08

Mετά το αίσχος που επικρατεί στο ΔΑΣΑΚΙ (Δες και εδώ), το απαράδεκτο της κατάστασης στο ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ (Δες και εδώ), και τον χώρο... χωματερή δίπλα στο ΚΤΕΛ Αριδαίας (Δες και εδώ), ακόμη ένα κτίριο δυστυχώς και μάλιστα στην καρδιά του κέντρου της Αριδαίας, αποτελεί ντροπή για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη την Αλμωπία!!

Αναφερόμαστε στην ''ΑΣΠΡΗ ΑΠΟΘΗΚΗ'' όπως την γνωρίζουν οι παλαιότεροι, και για τους νεώτερους, το επιβλητικό και εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται έναντι του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας...

... που δυστυχώς χρόνια τώρα, δεν αξιοποιείται, αλλά και ουδείς εκ των αρμοδίων τολμά να αγγίξει το θέμα, προκειμένου βρεθεί λύση. Να σημειώσουμε ότι το παραπάνω κτίριο ανήκει στον Δήμο Αλμωπίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που συνέλλεξε η ιστοσελίδα μας, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Αριδαίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση πολλών Δημοσίων κλπ Υπηρεσιών για πολλά χρόνια, και ειδικότερα:

 Γραφείο Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΓεωπονική ΥπηρεσίαΑγρονομείο, ΓεωπόνοιΕφορία καπνούΙδιωτική τεχνική σχολ, και αργότερα Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, ΕιρηνοδικείοΟικονομική ΕφορίαΟργανισμός κόκκινου πιπεριούΕπαρχείο ΑλμωπίαςΜορφωτικός Σύλλογος "Αλμωπία"Ταχυδρομείο, Τάξεις 1ου Γυμνασίου ΑριδαίαςΑίθουσα τελετώνΓήπεδο μπάσκετ του ΦΟΑ στον αύλειο χώρο του κτιρίου, Αποθήκη του Δήμου Αριδαίας.

Σήμερα το κτίριο είναι δυστυχώς εγκαταλελλειμένο, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου έχει υποστεί πολλές διαβρώσεις και φθορές με αποτέλεσμα να καθίσταται μη λειτουργικό, ιδιαίτερα από πλευράς στατικότητας, όπως λένε οι γνωρίζοντες, λόγω και των προβλημάτων που δημιούργησε στο κτίριο ο σεισμός του Δεκεμβρίου του 1990.

Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια, είχε προταθεί να στεγάσει την υπό ίδρυση Σχολή Αστυφυλάκων, ενώ για το σκοπό αυτό είχε έρθει από την Αθήνα αρμόδια επιτροπή να το ελέγξει, αλλά προτιμήθηκαν τελικά για τους γνωστούς λόγους οι εγκαταστάσεις στη Νάουσα.

Έκτοτε ακούσθηκαν πολλές προτάσεις, όπως να ανακαινισθεί, να κατεδαφιστεί κλπ., προτάσεις όμως που έμειναν μόνο στα λόγια.

Εν τω μεταξύ το κτίριο οι υπεύθυνοι το αφήνουν να ρημάζει, ενώ δίνουν χιλιάδες ευρώ για να στεγασθούν διάφορες Δημόσιες ή Δημοτικές Υπηρεσίες, όπως το Ι.Κ.Α, το Κ.Ε.Π, ο Ο.Α.Ε.Δ, το Πολεοδομικό γραφείο Αριδαίας  κλπ, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό το εν λόγω κτίριο,  για να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες, ώστε να μην είναι διασκορπισμένες και ταλαιπωρείται ο πολίτης, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή.

Το μόνο που έπραξαν ήταν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο πέριξ του κτιρίου, διαμορφώνοντάς τον ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων!!

Τέλος εντύπωση προκαλεί η επιγραφή που υπάρχει στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, όπως φαίνεται στην παρακάτω φώτο.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο πως είναι εξωτερικά το κτίριο-θεωρούμε ότι και εσωτερικά είναι σε κακή κατάσταση-, ενώ αξίζει να δει το θέμα τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η αντιπολίτευση, ώστε να βρεθεί λύση και να αξιοποιηθεί το κτίριο ''φάντασμα'' που προσβάλλει την πόλη!!

08-02-2021/21:58