ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ; (ΕΓΓΡΑΦΟ)

2024-06-17

ΣΧΟΛΙΑ 2

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 17/6/2024 τα ξημερώματα, όπου δυστυχώς το (αναμενόμενο από πολλούς), παρθενικό τροχαίο ατύχημα είναι γεγονός στο χώρο εργασιών ανάπλασης, έναντι του ΚΤΕΛ Αριδαίας, (ΔΕΣ και ΕΔΩ), αλλά και ύστερα από διαμαρτυρίες και παράπονα των κατοίκων και ειδικότερα οδηγών της πόλης, η ιστοσελίδα μας, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, προκειμένου θέσουμε το παραπάνω θέμα.

Όπως μας ενημέρωσε ο παραπάνω Αντιδήμαρχος Θεοδωρίδης Τάσος (Τσερκέζος), για το θέμα αυτό, δηλαδή της ορθής εφαρμογής των μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του παραπάνω έργου, υπεύθυνη είναι η ανάδοχος κοινοπραξία, η οποία και πρέπει να λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Παρ΄όλα αυτά, και επειδή οι διαμαρτυρίες των οδηγών προς τον Αντιδήμαρχο είναι πολλές, την Παρασκευή 14/6/2024 με έγγραφό του ο Αντιδήμαρχος προς τους αρμόδιους, είχε προειδοποιήσει για τις σχετικές ελλείψεις αναφορικά με την ορθή εφαρμογή των μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθόσον και ύστερα από αυτοψία που διενήργηθηκε από τους αρμόδιους του Δήμου Αλμωπίας…

… διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις από τις αντίστοιχες τεχνικές εκθέσεις και τα τοπογραφικά διαγράμματα που υποβλήθηκαν από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για το έργο και συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, διαπιστώθηκε από την αυτοψία, να λείπουν οι αναλάμποντες φανοί, η περίφραξη του χώρου με το πλέγμα οδοσήμανσης σε ένα μεγάλο μέρος της απουσιάζει ή έχει πέσει και οι πινακίδες σήμανσης έχουν αφαιρεθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, συστήνει σ΄αυτούς την ορθή εφαρμογή των μέτρων που πρέπει να ληφθούν στο παραπάνω έργο, ώστε να ρυθμίζεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ελπίζουμε το πρώτο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα, να είναι και το τελευταίο και να γίνει η αιτία να περατωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό, ένα έργο που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τους οδηγούς της περιοχής και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο το οποίο εστάλη στους υπεύθυνους την Παρασκευή 14 Ιουνίου, τρεις ημέρες πριν γίνει το σημερινό τροχαίο ατύχημα. 

17/6/2024

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2024-06-17 16:49

Το Όνομά σας: ssssst!!!

Μήνυμα: Κρίμα ..κ αντιδήμαρχε .μπορούσατε να πείτε ότι δεν γνωρίζω ποιος είναι αυτός που θα ελέγξει για τα παραπάνω τον εργολαβο.το άρθρο 210 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων λέει αλλά.. ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου είναι υπευθυνη για τον έλεγχο , έπειτα περιμένατε να γίνετε δέκτης παραπόνων από πολλά άτομα για να πραγματοποιήσετε την αυτοψία , το πρώτο που σας ενόχλησε δλδ δεν ήταν αρκετό.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία: 2024-06-17 23:08

Το Όνομά σας: JG

Μήνυμα: Ούτε ο ανάδοχος εργολάβος του έργου Ούτε η τεχνική Υπηρεσία ευθύνεται. Τα φώτα του πύργου του Άιφελ να βάλουν πάλι τροχαίο θα έχουμε. Δυστυχώς εδώ στην Αλμωπία οι περισσοτεροι οδηγοί δεν σέβονται και δεν εφαρμόζουν τον Κ.Ο.Κ. Τους μισούς και παραπάνω οδηγούς πρέπει να τους απαγορεύουν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα. Μην προσπαθείτε λοιπόν να ρίξετε ευθύνες σε άλλους.