ΑΡΙΔΑΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ …ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2022-08-23

Ρεπορτάζ By Sakis 

Με αφορμή τα συνεχή παράπονα και καταγγελίες πολιτών για την συνεχιζόμενη και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο, δίπλα στο ΚΤΕΛ Αριδαίας, ο οποίος αρχικά είχε ορισθεί ως χώρος στέγασης και λειτουργίας της κλειστής λαϊκής αγοράς της πόλης, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και πάλι στο θέμα, ένα θέμα που προκαλεί μόνο θλίψη και αηδία για το όσα συμβαίνουν εκεί.

Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά για τρεις χρήσεις  προτάθηκε τελικά  να χρησιμοποιηθεί ο παραπάνω χώρος, οι οποίες όμως εδώ και αρκετά χρόνια, μένουν χρήσεις μόνο στα χαρτιά!!

Αρχικά είχε ορισθεί ως χώρος στέγασης και λειτουργίας της κλειστής λαϊκής αγοράς της πόλης, ενώ για το σκοπό αυτό, είχε διαμορφωθεί ανάλογα και ο εσωτερικός του χώρος,

Στη συνέχεια και αφού η πρόταση αυτή εγκαταλείφθηκε, προτάθηκε να λειτουργήσει ως χώρος γυμναστηρίου, πρόταση που δυστυχώς και αυτή δεν προχώρησε.

Τρίτη πρόταση που έγινε μάλιστα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν να λειτουργήσει ως χώρος πολλαπλών χρήσεων και ως συνεδριακός χώρος.

Μάλιστα και σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν μέσα στο παραπάνω Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε Δημοτικός Σύμβουλος, ήταν και το γεγονός ότι είχε βρεθεί και χορηγός ο οποίος αναλάμβανε όλα τα έξοδα για το σκοπό αυτό.

Δυστυχώς, και αυτή η πρόταση δεν ευδοκίμησε και έτσι αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που κατασκευάσθηκε το κτίριο, ουδεμία από τις παραπάνω προτάσεις υλοποιήθηκαν.

Αντίθετα ο παραπάνω χώρος, έχει καταντήσει εδώ και αρκετό καιρό, χώρος συγκέντρωσης παραβατικών κλπ ατόμων, ενώ το εσωτερικό του δεν διαφέρει σε τίποτα από μία μικρή... χωματερή!!

Εσχάτως μάλιστα όπως καταγγέλουν στην ιστοσελίδα μας κάτοικοι της Αριδαίας, χρησιμοποιείται και ως χώρος εγκατάστασης και διαμονής ομάδων Ρομά κλπ ατόμων, προκαλώντας τα έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες τους.

Ειδικότερα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο της ιστοσελίδας μας, υπάρχουν καταστροφές στις τοιχοποιίες, φθορές στους υαλοπίνακες, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στα κουφώματα, στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής ροή των υδάτων κλπ.

Επιπλέον ο χώρος είναι γεμάτος από κάθε είδους απορρίμματα αλλά και περιττώματα!!, ενώ οι οσμές που αναδύονται από αυτά είναι ανυπόφορες, οι δε τοίχοι κοσμούνται από διάφορα κακόγουστα και ενίοτε υβριστικά συνθήματα. Τον τελευταίο μήνα περίπου, έχει εγκαταληφθεί πλησίον του χώρου και ένα παλαιό όχημα, που αποτελεί εστία μόλυνσης από τα κάθε είδους τρωκτικά που βρίσκουν καταφύγιο σ΄ αυτό.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο & φώτο...

23/8/2022