ΑΡΙΔΑΙΑ: Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ!! (ΦΩΤΟ)

2021-09-28

Τα εύλογα και δικαιολογημένα παράπονο εξέφρασε στην ιστοσελίδα μας, στέλνοντας μάλιστα και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, μητέρα, κάτοικος της Αριδαίας, η οποία όχι μόνο εγκλωβίστηκε, αλλά υπέστη και φθορά το καροτσάκι του μωρού της, όταν δεν μπόρεσε να διαβεί στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας...

... από αυτήν στο οδόστρωμα, καθόσον κάποιος κακομαθημένος και ασυνείδητος συμπολίτης μας, στάθμευσε το όχημά του ακριβώς στην ράμπα πρόσβασης για άτομα με αναπηρία, μητέρες με καροτσάκια κλπ άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα.

Δυστυχώς, ο σύγχρονος Νεό-Έλληνας, μάλλον δεν δίνει και πολύ σημασία σε τέτοια σημαντικά θέματα που αφορούν τους συνανθρώπους μας. Άραγε θα συμπεριφερόταν έτσι αν υπήρχε άτομο με αναπηρία στην οικογένειά του!!

Δείτε παρακάτω τι προβλέπει για το θέμα ο ΚΟΚ καθώς και τις φώτο από την σημεριν΄ή στάθμευση ΙΧΕ αυτοκινήτου σε ράμπα στην κεντρική πλατεία Αριδαίας.

Αυστηρά πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ ή σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία

Ιδιαίτερα αυστηρά πρόστιμα προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 4530/2018, άρθρο 29 παρ.1 εδαφ.β,ζ.) και για τις δυο προαναφερθείσες παραβάσεις. 

 Σύμφωνα με τα ισχύοντα η Δημοτική Αστυνομία ή  η  Ελληνική Αστυνομία, μπορεί να επιβάλει, πρόστιμα και κυρώσεις, σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία

Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για την παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ και σε ράμπες διάβασης, καθώς ο νέος ΚΟΚ προβλέπει επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας και επιτόπου αφαίρεση άδειας οδήγησης του οδηγού για 60 ημέρες.

Ιδιαίτερα αυστηρά πρόστιμα προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για μια σειρά παραβάσεων. Σύμφωνα με τα ισχύοντα η Δημοτική Αστυνομία ή η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να επιβάλει, πρόστιμα και κυρώσεις, σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση σε- αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και

- σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία. Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο ΚΟΚ και για τις δυο προαναφερθείσες παραβάσεις ο οδηγός σύμφωνα με το Ν. 4530/18 (άρθρο 29 παρ.1 εδαφ. β,ζ.) τιμωρείται:

1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες - άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.

2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών ,η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Δικαίωμα στάθμευσης στις θέσεις (ΑμΕΑ), έχουν μόνο αυτοί οι οποίοι έχουν Δελτίο στάθμευσης .

28-9-2021/19:02