ΑΡΙΔΑΙΑ: ΓΕΜATH ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΜΕ ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ), ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ!!

2021-01-26

Μόνο τιμητική δεν μπορεί να είναι η εικόνα που αντικρίζουμε τελευταία με τις πεταμένες χρησιμοποιημένες κυρίως μάσκες, αλλά και γάντια στους δρόμους της Αριδαίας, γεγονός που εκτός των άλλων, φανερώνει έλλειψη πολιτισμού και ατομικής ευθύνης !!

Λόγω της απαραίτητης χρήσης της μάσκας, για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η μάσκα φοριέται...αρκετά. Όμως συνεχίζεται δυστυχώς να παρατηρείται το δυσάρεστο φαινόμενο, καθημερινά στην πόλη της Αριδαίας, κάποιοι αντί να πετάξουν τις μάσκες και τα γάντια σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί ή έστω σε κάδους σκουπιδιών, τις πετάνε στο έδαφος.

Αποτέλεσμα, να βρίθουν χρησιμοποιημένων μασκών και γαντιών οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πλατείες και άλλοι δημόσιοι χώροι της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των κατοίκων που κυκλοφορούν σ΄αυτήν.

Όπως είναι φυσικό, οι πεταμένες μάσκες μετατρέπονται σε πιθανές νέες εστίες διασποράς του κορονοϊού και η εναπόθεσή τους στους δρόμους της Αριδαίας εκτός από ασυνείδητη πράξη, αποτελεί και μέσο περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Και όμως!! Οι ειδικοί συνιστούν οι μάσκες μιας χρήσης να τοποθετούνται μέσα σε σακουλάκια και στη συνέχεια να πετιούνται στους κάδους και όχι απευθείας μέσα σε αυτούς (πολύ περισσότερο όχι στον δρόμο), καθώς μόνο έτσι περιορίζεται η πιθανότητα μετατροπής της μάσκας σε νέα εστίας διάδοσης του κορονοϊού.

Η ιστοσελίδα μας είχε αναδείξει το όλο θέμα και πριν λίγο καιρό χωρίς δυστυχώς να υπάρξει κάποια βελτίωση στην αλλόγιστη ρίψη μασκών στους δρόμους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όλων μας.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, δυστυχώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη της Αριδαίας αλλά και σε άλλες πόλεις της Π.Ε Πέλλας.