ΑΡΙΔΑΙΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ''ΑΓΚΑΘΙ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ-ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ!!-ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ…(ΒΙΝΤΕΟ)

2024-07-02

Ρεπορτάζ By Sakis

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 01/7/2024 το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης της Λουτρόπολης Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα πέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Από την παραπάνω συνεδρίαση απουσίαζε το μέλος και τέως Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος και το μέλος Πασόη Μαρία.

Εκτός των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα λειτουργίας του Μουσείου της Λουτρόπολης, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σχετικά Ε Δ Ω.

Ένα επίσης ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν και η διατήρηση ή αποξήλωση αυθαίρετων κατασκευών στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας.

Δυστυχώς τα πράγματα όπως τα παρουσίασε η παρούσα στη συνεδρίαση μηχανικός είναι μάλλον δυσοίωνα, καθόσον όπως ανέφερε:

Ύστερα από καταγγελία που έγινε στις αρμόδιες Αρχές, και σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας και το σχετικό πόρισμα, βρέθηκαν πολλές αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες κρίθηκαν κατεδαφιστέες, και συγκεκριμένα, τα αποδυτήρια, τα περίπτερα, τα στέγαστρα κλπ που βρίσκονται πλησίον και πέριξ της εξωτερικής πισίνας, για τα οποία επιβλήθηκε και πρόστιμο στην επιχείρηση 36.000,00 χιλιάδων και 17.000,00 ευρώ, πρόστιμο διατήρησης.

Όπως εξήγησε η μηχανικός και στην περίπτωση που θα αποξηλωθούν τα αυθαίρετα, απαιτείται και πάλι άδεια, ενώ εάν διατηρηθούν θα πρέπει να πληρώνει η επιχείρηση το ποσό των 5.000,00 ευρώ ετησίως.

Κατόπιν συζήτησης, αποφασίσθηκε να αποδεχθεί το πρόστιμο η επιχείρηση για έναν χρόνο και να προβεί ταυτόχρονα στην νομιμοποίηση όσων κατασκευών είναι δυνατές κατά το Νόμο και κατά τις περιστάσεις κατόπιν να πράξη ανάλογα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο...

02/7/2024