ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ…

2022-01-04

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Κόρη ασθενούς που νοσηλευόταν προ ημερών, εισέβαλε στο νοσοκομείο, χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας. Η γυναίκα μπήκε στην καρδιολογική κλινική χωρίς μάσκα και όταν το προσωπικό προσπάθησε να τη σταματήσει, τους άσκησε λεκτική, αλλά και σωματική βία. Αναφορά για το περιστατικό έκανε η ΠΟΕΔΗΝ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι εργαζόμενοι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου, η κόρη της ασθενούς, που νοσηλευόταν με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών επιχείρησε με προσβλητικό τρόπο από το τηλέφωνο να μάθει για την κατάσταση της μητέρας της και για τα φάρμακα που της χορηγούσαν.

Λίγο μετά όμως έφθασε εξαγριωμένη στο νοσοκομείο, εισέβαλε στην κλινική χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας και όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να τη σταματήσουν αντέδρασε έντονα και άσκησε σωματική βία προς μία νοσηλεύτρια. Το περιστατικό έγινε ενώπιον δύο γιατρών και μίας νοσηλεύτριας και το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία.

Τελικά η γυναίκα αποχώρησε με απειλές και φωνές, όμως λίγες ώρες αργότερα, έστειλε απειλητικό μήνυμα στη νοσηλεύτρια, μέσω του Facebook. Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα και της έγινε σύσταση. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, τονίζουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και πως συχνά συναντούν παρόμοιες συμπεριφορές στην εργασία τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, κάνει λόγο για αδιανόητο περιστατικό: «Δεν μπορεί, υπό αυτές τις συνθήκες, να βιώνουμε επιπλέον τον φόβο στην εργασία μας» σημειώνει. «Για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων μας απαιτούμε άμεσα μέτρα ώστε να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας».

Πηγή: ΕΡΤ

04/01/2022