ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ASTRA ZENECA ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ & ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΘΡΟΜΒΩΣΕΩΝ!!

2021-03-11

Οι υγειονομικές αρχές στη Δανία αποφάσισαν να αναστείλουν για δύο εβδομάδες την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω περιστατικών θρομβώσεων στο αίμα σε πολίτες που είχαν εμβολιαστεί.

Η Εθνική Αρχή Δημόσιας Υγείας της Δανίας δεν επιβεβαιώνει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων συνδέονται με το εμβόλιο της αγγλο-σουηδικής εταιρείας, ζήτησε όμως από τις περιφέρειες της χώρας να αναστείλουν τους εμβολιασμούς μέχρι να υπάρξει νέα αξιολόγηση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

"Τόσο εμείς όσο και ο Οργανισμός Φαρμάκων της Δανίας κληθήκαμε να απαντήσουμε σε αναφορές πιθανών σοβαρών παρενεργειών, τόσο από τη Δανία όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες", δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Υγείας της χώρας, Σόρεν Μπρόστρομ.

Την περασμένη εβδομάδα η Αυστρία είχε επίσης διακόψει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τον θάνατο μιας 49χρονης νοσηλεύτριας που υπέκυψε σε «σοβαρές διαταραχές πήξης του αίματος».

Έξι ακόμη ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν τη χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας εμβολίων από την AstraZeneca, ανέφεραν οι δανικές αρχές, όπως γράφει η Deutsche Welle. Aνάμεσά τους η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει, επί του παρόντος, καμιά ένδειξη ότι ο εμβολιασμός είχε αυτές τις συνέπειες, που δεν συγκαταλέγονται στις αναφερόμενες παρενέργειες συγκεκριμένου εμβολίου.

Η AstraZeneca τονίζει ότι οι δόσεις των εμβολίων της υπόκεινται σε αυστηρούς και ενδελεχεις ποιοτικούς ελέγχους. «Δεν έχουν επιβεβαιωθεί σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες που να σχετίζονται με το εμβόλιο» τόνισε.

Η Νορβηγία ανέστειλε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19

Οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή «προληπτικά» των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, μετά τη Δανία, η οποία έλαβε μια παρόμοια απόφαση εξαιτίας φόβων που συνδέονται με τον σχηματισμό αιματικών θρόμβων.

«Στη Νορβηγία κάνουμε μια παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ο Γκέιρ Μπούχολμ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Περιμένουμε πληροφορίες για να δούμε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στον εμβολιασμό και αυτό το περιστατικό αιματικών θρόμβων».

11-03-2021/15:24