ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

2023-02-02

ΕΔΕΣΣΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥNΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν.4555/2018, σε συνδυασμό με το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 (ΦΕΚ τ.Α΄ αρ. 136/09.07.2022), και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 217 του Ν.3463/06...

... όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα, που θα διεξαχθεί δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17.30΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

• Απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, έτους 2022.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου για πληρέστερη ενημέρωση.

Ψήφισμα στήριξης αγροτών από το Δημοτικό Συμβούλιο ΄Έδεσσας

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας στηρίζει τους αγώνες των αγροτών του Δήμου Έδεσσας και τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία είναι τα εξής:

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους κερασοπαραγωγούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
  • Απλούστευση διαδικασίας μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μη ανεύρεσης εργατών γης και ταυτόχρονα μείωσης του κόστους συγκομιδής.

Το ψήφισμα έχει αποσταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και στους Βουλευτές του Νομού Πέλλας. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή - αίτημα για συνάντηση, στην οποία θα παραβρίσκεται ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι Βουλευτές Πέλλας και εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Έδεσσας συνάντησε αντιπροσωπεία αγροτών και συζήτησε μαζί τους τα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού τομέα, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

Κοπή Βασιλόπιτας Κοινότητας Έδεσσας

Σε εορταστικό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, παρουσία των μελών του Συμβουλίου.

Τυχερή της φετινής χρονιάς αναδείχθηκε η Εύη Εμβολιάδου. Τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Έδεσσας αντάλλαξαν ευχές για προσωπική υγεία και ευτυχία, αλλά και καλή συνεργασία και δημιουργικότητα για τη νέα χρονιά.

02/02/2023