ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ...

2022-10-06

Έγκριση έργων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 - 2020 - Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έγκριση έργων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 - 2020 - Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Αλμωπίας προς όφελος των πολιτών! Συνολικού προϋπολογισμού 1.077.434,59€

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

1)ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ προϋπολογισμού 215.244,89€

2) ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΡΥΣΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ προϋπολογισμού 594.341,54€

3) ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΣΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

προϋπολογισμού 267.848,16€

Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που θα εξυπηρετήσουν αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και χώρους αναψυχής καθώς περιλαμβάνονται δρόμοι προς αγρόκτημα, προς σταβλικές εγκαταστάσεις αλλά και το πολύ σημαντικό κομμάτι στα λεγόμενα «πλατανάκια» στο Βορεινό όπου προσελκύει πλήθος κόσμου λόγω της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλμωπίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δήμο Αλμωπίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Αλμωπιας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας Δημήτρης Βέσκος, οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Κετικίδης και Ιωάννης Σέλκος αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Θέματα της συνάντησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Αλμωπίας με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αλλά και η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα όρια του Δήμου Αλμωπίας.

Συγκεκριμένα τέθηκαν θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο, το φωτισμό, συντήρησης ιστορικών μνημείων και εκκλησιών αλλά και αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης σε σύντομη δήλωση του ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζη για την άριστη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ERASMUS

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, το οποίο υποδέχτηκε 37 Μαθητές, Erasmus+φίλους τους από την Λετονία, την Γαλλία και την Κροατία, στα πλαίσια του προγράμματος που περιλαμβάνει δραστηριότητες που σχετίζονται με την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής σε όλα τα επίπεδα: Νους, Σώμα και Περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτριος Γιάντσης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας Πολυξένη Νάνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Λιούγας, ο Πρόεδρος της ΤΚ Λουτρακίου Χρήστος Τσάπης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Λουτρακίου Πρωτοπρεσβύτερος Πάτερ Σολωμόντας, καθώςκαι άλλοι τοπικοί φορείς.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, σε σύντομη δήλωσή του, αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια, στους διοργανωτές, στον Διευθυντή του Σχολείου, στο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, στους μαθητές, στους γονείς και σε όλους τους παρευρισκόμενους για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Είναι τιμή για τον τόπο μας, η συμμετοχή σε προγράμματα, ιδίως των Σχολικών Κοινοτήτων, μέσα από τα οποία προάγονται και αναδεικνύονται ιδανικά, αξίες, παραδόσεις, ήθη και έθιμα της τοπικής κοινωνίας».

06/10/2022