ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ AXION HELLAS, ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ…

2022-10-20

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Αλμωπίας με την Axion Hellas

O Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Axion Hellas συνεχίζουν τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις τους. Μετά την επιτυχημένη ομιλία της Δρ. Ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου που διεξήχθη στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας το απόγευμα της Τετάρτης, οι δράσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη με ομιλίες που αφορούν ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ψυχολογία των εφήβων.

Συγκεκριμένα στις 17:00 θα διεξαχθεί ομιλία με θέμα: "Ασφαλής Πλοήγηση στο διαδίκτυο" ενώ στις 18:00 θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: "Μέσα από τα μάτια των εφήβων" από ειδικευμένη ψυχολόγο.

Παράλληλα από τον Δήμο Αλμωπίας ανακοινώνεται πως οι πολίτες 18 και άνω, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Σεμινάριο Α' Βοηθειών που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 12:30 και το οποίο χορηγεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα τηλέφωνα μέχρι την Παρασκευή στις 12:00

2384350209

2384350210

Ευχές Δημάρχου Αλμωπίας προς τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ

Με αφορμή την εορτή του Προφήτου Ιωήλ ως Δήμαρχος Αλμωπίας θέλω να ευχηθώ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιωήλ χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή.

Φέτος ο Μητροπολίτης μας συμπλήρωνει 20 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.

Εύχομαι ο Θεός να του χαρίζει υγεία αλλά και την θεία χάρη ώστε να ποιμαίνει την Ιερά Μητροπολη μας και τους πιστούς.

Για εμάς εδώ στην Αλμωπία είναι πολύ σημαντικό που ο Μητροπολίτης μας είναι συνεχώς δίπλα μας. Τόσο με την παρουσία του στις ενορίες της Μεπαρχίας μας όσο και με τα κηρύγματα του και τις συνάξεις που διοργανώνει.

Το θεάρεστο έργο του στην Αλμωπία είναι εμφανές και δύσκολα περιγράφεται σε ένα μικρό ευχετήριο μήνυμα, ενδεικτικά αναφέρω την στελέχωση των εκκλησιών μας με άξιους ιερείς, την αναστήλωση των Ιερών Μονών της Αλμωπίας αλλά και την κατασκευή ιερών Ναών, όπως ο Ιερός Ναός Αγίου Αντώνιου της Αριδαίας.

Εκ μέρους όλων των πολιτών της Αλμωπίας εύχομαι στον Μητροπολίτη μας, υγεία και ευλογία ώστε να συνεχίσει το πλούσιο ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο. Όλοι στην Αλμωπία ευχόμαστε λαμπρή και άξια συνέχεια της ποιμαντορίας

του. Η θεία χάρη να ενισχύει το έργο του.

Σας ευχαριστούμε Σεβασμιώτατε για όλες τις ευεργεσίες σας αλλά και την πατρική σας αγάπη.

Εις πολλά έτη Δέσποτα.

Με τιμή ο Δήμαρχος Αλμωπιας Χρήστος Μπάτσης

Διανομή σχολικών ημερολογίων στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πολύκαρπης

Ο Δήμαρχος Αλμωπιας Χρήστος Μπάτσης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Γιάντση το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκαν το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνασίο Πολυκάρπης. Μετά την σύντομη συζήτηση που είχαν με τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολικών μονάδων, μοίρασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες το σχολικό ημερολόγιο για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, το οποίο επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Παιδείας με την ευγενική χορηγία των Λουτρών Πόζαρ.

Στο κάθε σχολικό ημερολόγιο εκτός από τα μηνύματα για την Μικρασιατική Καταστροφή, υπάρχει ειδικό αφιέρωμα με την ιστορία του κάθε χωριού, ειδικά στους μαθητές των σχολικών μονάδων της Πολύκαρπης δόθηκαν ημερολόγια με την ιστορία της Πολύκαρπης, του Μεγαπλάτανου, της Αψάλου και της Όρμας.

Ακόμη στα ημερολόγια υπάρχει και το ειδικό QR Code το οποίο οδηγεί στη νέα πρωτοποριακή εφαρμογή που παρουσίασε πρόσφατα ο Δήμος Αλμωπίας μέσω της οποίας παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της Αλμωπίας.

Η διανομή των σχολικών ημερολογίων με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας.

20/10/2022