ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: ΑΛΛΑΞΕ 10 ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ (ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ) ΘΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ...

2021-06-17

Η αλλαγή είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι υπάρχει ένας άγραφος κανόνας της ζωής που δηλώνει ότι η μόνη σταθερά, είναι αλλαγή.

«Άλλαξε τη ζωή σου σήμερα! Μην τζογάρεις το μέλλον σου. Δράσε τώρα χωρίς καθυστέρηση» είχε πει η Simone de Beauvoir

Πώς θα ξεκινήσεις να αλλάζεις πράγματα στη ζωή σου;

Αυτές είναι οι 10 μικρές αλλαγές που βελτίωσαν τη δική μου ζωή. Γιατί όχι και τη δική σου;

1.-Μετά από κάθε γεύμα, περπατάω γρήγορα για 15 λεπτά: Ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύντομο περπάτημα μετά το φαγητό έχει δεκάδες οφέλη. Ευχαριστώ, θα πάρω.

2.-Σταμάτησα να μπαίνω στο κινητό από το κρεβάτι: Μην γελάς, τα πράγματα είναι σοβαρά. Το κινητό -και τα social media- επηρεάζουν τον βραδινό ύπνο. It's a big NO from me.

3.-Πήρα κατοικίδιο: Έναν αξιολάτρευτο γάτο που το γουργούρισμά του πάνω μου, εξαφανίζει το στρες της ημέρας.

4.-Πηγαίνω πλέον από τις σκάλες: Ναι, ακούγεται λίγο κουραστικό να φτάσεις στον 4ο χωρίς ασανσέρ, τα οφέλη όμως είναι εντυπωσιακά. Άσε που φτάνω πιο γρήγορα.

5.-Αφιερώνω λίγο παραπάνω χρόνο στους ανθρώπους μου: Κλείνω τηλέφωνα, τηλεόραση και ό,τι άλλο με αποσπά και δίνω 10 λεπτά προσοχής στους δικούς μου ανθρώπους. Κάνει θαύματα.

6.-Αποταμιεύω: Κι όμως γίνεται. Δεν χρειάζεται πολλά, εφόσον διαθέτεις τη σωστή τεχνολογία. Επίλεξε ένα ποσό από τον λογαριασμό μισθοδοσίας κάθε μήνα και μετάφερέ το σε έναν δεύτερο λογαριασμό. Voi la!

7.-Ανανέωσα τη ντουλάπα μου: Και μαζί τη διάθεσή μου. Έκανα έξυπνες αγορές και συνδυασμούς που μου επιτρέπουν να είμαι κάθε μέρα πιο κομψή.

8.-Άλλαξα τον τρόπο που μαγειρεύω: Μπήκα στη νέα εποχή με σκεύη που δεν χρειάζονται περιττό λάδι και βούτυρο. Και η ζυγαριά μου με ευχαριστεί γι' αυτό.

9.-Χαμογελάω περισσότερο: Ακόμη και τώρα, μόνο που δεν μπορείς να το δεις.

10.-Κάνω λίστες: Όπως αυτή. Και με βοηθούν να θυμάμαι. Και με προτρέπουν να αλλάζω. Για εμένα και για όσους αγαπώ.

Πηγή: https://www.bovary.gr/i

17-6-2021/18:23